wijnchateau Castel Mimi

Casper & Oost-Europa

Ik ben Casper Renting. In 2022 ben ik Reizen Moldavië begonnen om meer Nederlanders kennis kunnen laten maken met het land dat al jaren mijn professionele, persoonlijke en academische interesse heeft. Sinds een uitwisseling met mijn middelbare school naar Wit-Rusland ben ik verknocht aan Oost-Europa. In mijn studententijd organiseerde ik voor mijn vereniging reizen naar landen als Bulgarije, Rusland en Georgië, en was ik verkiezingswaarnemer in Oekraïne.

Na een seizoen als reisleider voor een grote touroperator in o.a. Roemenië en Moldavië heb ik mijn masterscriptie politicologie geschreven over de vraag hoe de Transnistrische autoriteiten hun bestaan legitimeren. Een reisorganisatie beginnen is een logische vervolgstap in mijn wens om meer landgenoten verliefd te laten worden op het meest onbekende stukje van ons continent.

Casper in de maisvelden van Gagaoezië
In de maisvelden van Gagaoezië

Reizen Moldavië: Vertrouwd op avontuur

Op het “Kiraleisa Stuffed Cabbage Festival” in Tirnauca, Transnistrië

Ik heb alles in huis om iets aan te bieden wat nog niet bestaat: zelfstandige rondreizen door Moldavië. Vanuit mijn ervaring als reisleider van groepsreizen zie ik de voordelen van vertrouwen op een professionele organisatie. Je kunt ervan uitgaan dat je op mooie plekken terecht gaat komen. Je verliest geen waardevolle vakantietijd aan het uitpluizen van de dienstregeling van het lokale busje dat uiteindelijk niet op komt dagen.

Tegelijkertijd heb ik veel geroadtript door Europa. Het gevoel van vrijheid dat ik ervoer toen ik een maand lang met vrienden door Oekraïne, Polen, Roemenië en uiteraard Moldavië reed is niet te evenaren. Maar toen ik later als reisleider in Moldavië kwam realiseerde ik me hoeveel moois we gemist hadden, omdat we de leuke plekjes niet wisten te vinden.

Met Reizen Moldavië wil ik het beste van deze twee vakanties combineren. Als je via mij reist ga je gegarandeerd op mooie plekken komen die je zelf never nooit gevonden had. Maar je rijdt er zelf naartoe! En dus: vertrouwd op avontuur!