Wijnproeverij in Moldavië

Vanwaar deze reis?

Ik heb in 2022 Reizen Moldavië opgericht om meer Nederlanders het minst bekende land van Europa te laten zien. Ik specialiseer me in het aanbieden van zelfstandige avontuurlijke autorondreizen door Moldavië. Om vanaf het zomerseizoen van 2023 volledig operationeel te zijn, reis ik eind april andermaal af naar Chisinau en omstreken om wat laatste plooien glad te strijken en handen te schudden. Graag bied ik een select gezelschap de mogelijkheid om met me mee te reizen en samen al het schoons en lekkers van Moldavië te ontdekken.

Iets voor jou?

Om dit bovenstaande uiteindelijk aan te kunnen bieden ga ik in april, wellicht met jou als ambassadeur, de inclusies op deze drie reizen bezoeken die ik zelf nog niet gezien heb. Onze exacte overnachtingslocaties en inbegrepen activiteiten blijven dus nog even in nevelen gehuld, omdat ik die weet nadat de drie reizen definitief geworden zijn. Maar op deze ambassadeursreis gaan we natuurlijk wat klassieke highlights van Moldavië zien. Je kunt je voorstellen dat die details de komende maanden ingekleurd worden. Hiervoor vraag ik om wat flexibiliteit. Wat ik in ieder geval van plan ben op te nemen zijn het bezoeken van een gigantische wijnkelder, wijnproeven bij een kleinschalige wijnboer op het platteland, en afreizen naar Transnistrië.

Als je het leuk vindt om met een kleine groep van (deels) onbekende medereizigers buiten de gebaande toeristische paden te gaan, dan is dit iets voor jou. De aantrekkingskracht van Moldavië zit hem voor veel mensen in het onbekende, het avontuur. Ik verwacht geen grote tegenvallers op mijn negende bezoek aan dit mooie land, maar het kan zijn dat activiteiten of locaties anders uitpakken dan bedoeld of verwacht. 

Ik hoop dat mijn ambassadeurs in de basis enthousiast zijn over dit reis- en bedrijfsplan en me daarom voor, tijdens en na de reis van constructieve kritiek willen voorzien. Graag zelfs. Ik hoop in mijn ambassadeurs waardevolle sparringpartners te hebben. Ook hoop ik natuurlijk dat je na terugkomst zodanig fan zult zijn van (Reizen) Moldavië dat je het er op iedere verjaardag en borrel over wilt hebben. Op reis maak ik graag foto’s die ik op de website kan gebruiken. Achteraf hoop ik dat je me van een publiekelijke review wilt voorzien.

Ambassadeurs met ervaring in de reisbranche, het runnen van een eigen bedrijf, communicatie en PR zijn in het bijzonder welkom. Naast een mooie vakantie in een kleine groep met een ervaren reisleider krijg je ook een ander bedankje voor je bijdrage aan het toekomstig succes van Reizen Moldavië.

Inclusies

 • Zeven nachten in afwisselende accommodaties, van 3-sterrenhotels tot authentieke homestays. Reisgenoten delen een tweepersoonskamer. 
 • Minimaal vijf keer ontbijt en minimaal twee keer diner of warme lunch
 • Gemiddeld één activiteit per dag (exclusief aankomst- en vertrekdag)
 • Entreegelden voor inbegrepen activiteiten
 • Vervoer van en naar alle activiteiten, afhankelijk van de uiteindelijke groepsgrootte in ruime personenauto of in minibus
 • (Digitaal) informatieboekje ter voorbereiding van je reis
 • Een Nederlandssprekende reisleider (ik)
 • Engelssprekende lokale gidsen
 • Fooien voor de lokale gidsen en bij gemeenschappelijke maaltijden

Opties

Wil je een privékamer, langer blijven, eerder komen, specifieke plekken bezoeken, of wat dan ook? Laat het me weten, dan ga ik kijken wat er (voor een meerprijs) mogelijk is. Een kamer voor jezelf is mogelijk voor ongeveer 25% meer dan de basisprijs.

Niet inbegrepen

Vliegtickets, maaltijden anders dan hierboven genoemd, souvenirs, (reis- of annulerings)verzekeringen en al het andere wat ik hierboven niet vermeld heb. Een visum en inentingen zijn voor Nederlanders niet vereist.

Datum en prijs

De reis begint op zaterdag 22 april 2023 en duurt tot en met zaterdag 29 april 2023. Op deze dagen zijn er directe vluchten in de middag tussen Schiphol en Chisinau (IATA code KIV) met FlyOne. Momenteel gaan tickets voor circa 300 euro. In het afgelopen seizoen vloog Wizzair vanaf Eindhoven ook direct op Chisinau, maar of ze dat komend seizoen ook doen is nog niet bekend.

Je kunt je voorstellen dat er nu nog te veel variabelen zijn om een exacte reisprijs te kunnen bepalen. Ik verwacht het bovenstaande aan te bieden voor maximaal 1000 euro per persoon. In het geval dat de kosten significant lager uitvallen, kun je ervoor kiezen om mij het verschil te laten doneren aan een in Moldavië actief goed doel, of om het terug te ontvangen op je rekening. 

Ik vraag je om een aanbetaling van 25% (250 euro), als bevestiging van je interesse. De deadline hiervoor is vrijdag 3 februari 2023. Het voldoen van het restant van de reissom (750 euro) kan tot 56 dagen voor vertrek: uiterlijk 25 februari 2023. Betalen verloopt via een derdengeldenrekening. Meer informatie daarover.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Voorwaarden

 • Als je minimaal 56 dagen van tevoren annuleert dan betaal ik je de aanbetaling terug, minus de uitgaven die ik reeds gedaan heb en niet gerestitueerd kan krijgen. 
 • Als ik de reis annuleer om veiligheidsredenen krijg je alles terug wat je al betaald hebt, minus de uitgaven die ik reeds gedaan heb en niet gerestitueerd kan krijgen.
 • Als je minder dan 56 dagen van tevoren annuleert, dan krijg je de reissom terug, minus de aanbetaling en eventuele uitgaven daarbovenop die ik reeds gedaan heb en niet gerestitueerd kan krijgen.
 • Uitgebreidere algemene voorwaarden kun je hier lezen.

Contact

Ik hoor graag van je via casper@reizenmoldavie.nl!