Responsible tourism in Moldavië – A Wander Food World

De reisbranche groeit en daarmee ook de zoektocht naar hidden gems. Hoe mooi en bijzonder de bekende toeristische attracties over de hele wereld ook zijn, voor sommige landen richten die massa’s toeristen veel schade aan. Het vinden van verborgen pareltjes gaat dus niet alleen over het vinden van een rustige plek, zodat je het mooie plekje voor jezelf hebt. Het gaat ook om het behoud van de prachtige planeet die we zo graag ontdekken. We noemen dit responsible tourism, een vorm van verantwoord reizen die een positieve impact heeft op de lokale gemeenschap, in plaats van een negatieve impact op de omgeving.

En die hidden gem heb ik gevonden! Het prachtige land Moldavië biedt misschien niet de prachtige natuur die je op Bali, Thailand of de Malediven vindt, maar de lokale ervaring maakt het bijzonder. Ik neem je mee naar dit land met behulp van persoonlijke verhalen van de lokale bevolking. Want die open en gastvrije houding is wat dit land zo bijzonder maakt.

Klik hier om de rest van dit blogartikel te lezen

In het voorjaar van 2023 nam ik ter lancering van Reizen Moldavië een groep doorgewinterde reizigers en reisjournalisten mee naar Moldavië. Lizet was onderdeel van dit genootschap. Haar accommodatie, vervoer en maaltijden werden verzorgd, maar ze heeft volledige vrijheid gekregen over óf en wat ze over Moldavië zou schrijven. Ik ben erg dankbaar voor de mooie, interessante en lovende artikelen die ze over Moldavië geschreven heeft, en nodig je van harte uit op haar website verder te lezen!

Dit vind je misschien ook leuk...