Moldavische wijn kopen in Nederland

In Nederland van Moldavische wijnen genieten

Moldavië zou zo maar het op één na oudste wijnland ter wereld kunnen zijn (na Georgië). Naast veel geschiedenis, heeft Moldavië ook veel volume. Ten tijde van de Sovjet-Unie kwam ongeveer één derde van alle wijnen die in het grootste land op aarde geproduceerd werden uit Moldavië. Inmiddels hebben de wijnproducenten grotendeels afscheid genomen van de bulkproductie van zoete wijnen van matige kwaliteit voor de Russische markt. In plaats daarvan is er fors geïnvesteerd in nieuwe technieken op het gebied van wijnbouw, fermentatie en bottelen, om daarmee de westerse markt aan te spreken.

Toch is Moldavische wijn kopen in Nederland niet gemakkelijk. Je lokale slijter heeft het zeer waarschijnlijk niet in het schap. Na je vakantie zelf wijn importeren is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat het van buiten de EU invoeren van alcoholische producten aan allerlei regelgeving gebonden is. Daarom heb ik, gebaseerd op eigen ervaren en na tips van Moldavische producenten die internationaal exporteren, een lijstje met betrouwbare Europese webshops waar je met een gerust hart een bijzondere fles wijn kunt bestellen!


Promoldavië
Stela en André van Promoldavië importeren op kleine schaal wijnen die zij lekker vinden uit Moldavië. Dat zijn zowel grotere wijnhuizen als Purcari en Chateau Vartely, maar ook het minder bekende DAC en Gitana. Daarnaast verkopen ze ook andere producten, zoals thee en honing. Ze verzorgen relatiegeschenken die 100% uit Moldavische producten bestaan!

Promoldavie
www.promoldavie.nl

AndereWijn

AndereWijn specialiseert zich in wijnen uit minder voor de hand liggende landen. Moldavië kan in hun aanbod dan ook niet ontbreken. Ze bieden een dozijn verschillende wijnen aan, waarvan Maria de Gitana Lupi Reserva uit 2017 met klem kan aanraden.

De beste Moldavische wijn kopen
Moldavische wijn kopen in Nederland is niet eenvoudig. Het aanbod is beperkt en let erop dat je met een modern, professioneel wijnhuis van doen hebt.
anderewijn.nl

Weldam Wines

Voor wie zakelijk kan bestellen is Weldam Wines een mooie uitbreiding op de hierboven genoemde sites. Zij bieden op dit moment vijf Moldavische wijnen aan, uit de zuidelijke regio Cahul. Vinaria din Vale is een wijnhuis wat ik zelf bezocht heb. Ik was sterk onder de indruk van hoe smakelijk en hoe divers hun wijnen zijn.

Weldam Wines – Assortiment
Weldam Wines wijnimport | wijnclub in drank food en nonfood.
www.weldamwines.nl

Dit vind je misschien ook leuk...